ForsideSushi SakuraHvad er Japansk mad?

Hvad er Japansk mad?

Hvad er japansk mad?

Hvis du spørger en dansker hvad han/hun forstår ved japansk mad, vil det umiddelbare svar for mange være sushi, men japansk mad er meget mere end sushi.

Det japanske køkken indeholder alt fra salater, supper, snacks og småretter til et væld af kød-, fiske- og vegetarretter.
Den japanske nationalret er ikke sushi, men sukiyaki (udtales skijaki), som er en slags fondue. Derefter er de mest populære retter tempura, som er dybstegte fisk og grøntsager, nudelretter og sushi kommer ind som nr. 4 i rækken.

Japansk mad er let, sundt, enkelt og fantastisk velsmagende. Det japanske køkken er baseret på ordet ”kisetsu” (de fire årstider), hvor 5 overordnede tilberedningsteknikker indgår:

• Det rå – sushi, salater mv.
• Det dampede – fisk, grøntsager (vegetarretter)mv.
• Det grillede – sticks, alle former for fisk, fjerkræ, oksekød, svinekød, lammekød, mv.
• Det kogte – supper, nudler, mv.
• Det dybstegte – ”tempura” (fx rejer, fisk, skaldyr, grøntsager), ”tonkatsu” (svinekød), ”kushikatsu ” (dybstegte sticks) mv.

Alle smagssanser stimuleres i det japanske køkken i forbindelse med tilberedning af og sammensætning af råvarer: Salt, Surt, Sødt, Bittert, Stærkt og Umami.

Værsgo og spis.